Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uşak mutfağından nefis bir tarifle karşınızdayız. Sevgili Ayfer Yavi'nin tarifiyle zini hamursuzunu defterinize eklemeyi unutmayın.

Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İçi için:

Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu eleyip yumurta, yağ, karbonat, tuz ve su katıp yoğurun. Kulak memesinden katıca bir hamur hazırlayın. 
  2. Kenarları çok kalın olmayan bir tepsiyi yağlayın ve yufkaları tepsi boyutunda 12 adet olarak açın. 
  3. Birinci yufkayı yerleştirin, kenarlardan taşanları kesin, çıkarın. İçine kaşık ile her tarafına eşit iç malzemesini dökün ve fırça yardımıyla tüm yüzeye sürün, üzerine şeker serpin, diğer yufkayı yerleştirerek aynı işlemi yapın. 
  4. 12 yufka bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam edin. Böreği baklava keser gibi eşkenar dörtgen şeklinde keserek fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuk ve sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna