Hamur Kızartması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özellikle kahvaltı ve çay sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamur kızartması, Türk mutfağında sıklıkla yapılan bir üründür. İçerisine ister peynir, ister reçel koyarak tatlı ve tuzlu olarak yenilebilen hamur kızartması için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kahvaltı için alternatif olarak patates kızartması ve omlet tariflerine göz atabilirsiniz. 


Hamur Kızartması Kaç Kaloridir?

Hamur kızartması 100 gramında 240 kalori içerir. 

Hamur Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve yoğurt karıştırılarak ayran haline getirilir.
  2. Un ve karbonat harmanlanır.
  3. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur formuna getirilir.
  4. Bir bez serilerek dinlendirilir. 
  5. Bezelere bölünerek incecik açılır ve dilediğiniz şekilde kesilir. 
  6. Kızmış yağa atılarak pişirilir. Afiyet olsun. 


Hamur Kızartması Ne İle Yakışır?

  1. Hamur kızartmasını peynir ya da kahvaltılık sos ile birlikte tüketebilirsiniz. 
  2. Hamur kızartmasını reçel ile tüketebilirsiniz. 
  3. Hamur kızartmasını çikolata ile servis ederek tüketebilirsiniz. 

Hamur Kızartmasının Püf Noktaları

  1. Hamuru kızgın yağda pişirdiğinize emin olun aksi takdirde yağı çekecektir. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Türk Mutfağı Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna