Enginarlı Focaccia
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan farklı bir focaccia lezzeti... Ana vatanı İtalya olan focaccia, un, su ve tuz ile hazırlanan bir ekmektir. Focaccia ekmeğini bu kez enginarla zenginleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Malzemelr hazırsa, enginarlı focaccia tarifi için detaylara geçebiliriz.

NOT: Enginar turşusu @urladan_sofranıza, kapari karpuzu @izmirdeniste ürünleridir. Ançuezli salamura yeşil zeytini ise evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Salamura zeytinlerin çekirdeğini oyucu ile çıkarın ve bir gece sütte bekletilmiş ançuezleri ilave edin.

Enginarlı Focaccia Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Servis için

Enginarlı Focaccia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru mayayı un ile karıştırıp ortasını açın, su, zeytinyağı, tuzla yumuşak bir hamur kıvamı tutturun.
  2. Karıştırırken silikon spatula kullanın veya mutfak şefinde yapın. Beze yapıp 2 saat süreyle ılık bir yerde bekletin.
  3. Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz yoğurduktan sonra tepsiye alın ve elinizi bolca yağlayıp tepsi boyutunda genişletin.
  4. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve parmağınızla bastırarak çukurluklar oluşturun. Üzerine ikiye kesilmiş enginar turşusu, varsa bebek enginar dilimleri (çiğ olarak) karabiber, soğan halkaları, deniz tuzu ve biberiye dalları serpin.
  5. Kontrollü olarak önceden ısıtılmış 210 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. 
  6. Fırından alınca üzerine parmesan peynir, kapari karpuzu ve ançüezli yeşil zeytin ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna