Çökelekli Kömbe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çökelekli Kömbe Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Çökelekli Kömbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin.
  3. İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın.
  4. Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün.
  5. Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  6. Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.
  7. 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna