SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Hamur İşi Tarifler
Cevizli Erişte
Cevizli Erişte
Güncelleme tarihi:
07 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Erişte Tarifi İçin
Malzemeler
1 paket hazır erişte
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 çorba kaşığı çörek otu
12 dal taze nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı
20 gr tereyağı
Tuz
Cevizli Erişte
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın.
Haşlanmış erişteyi ekleyip 12 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kuruyemişli Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Makarna Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna