- Unu derin bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Maya, toz şeker, ılık süt, ılık su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele hafif yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp ılık ortamda 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Çemenli harcı hazırlamak için zeytinyağını bir tavaya alın. Salçaları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha soteleyin. Ocaktan alıp ceviz içini ekleyin ve karıştırın.
- Mayalanan hamurun havasını almak için bir kez daha yoğurun ve hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız bezeleri üçerli iki gruba ayırın. Hazırladığınız çemenden bir miktar alarak spatula yardımıyla ilk bezenin üzerine sürün.
- İkinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın ve yine bir miktar çemen sürün. Üçüncü açtığınız bezeyi de üzerine kapatıp merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
- Açtığınız hamurun üzerine yine bir miktar çemen sürün ve ortadan ikiye kesin. İki parçayı üst üste koyup elinizle bastırarak tekrar açın.
- Açtığınız hamurdan 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz her şeridi burgu yapıp yuvarlayarak sarın ve yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Diğer üçlü gruba da sırasıyla aynı işlemleri tekrarlayın.
- Çemenli çöreklerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Kahvaltı sofralarında yer verilen çemen tarifine göz atmayı unutmayın.