Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, sarımsak ve diğer tüm malzemeleri
ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp ayçiçek yağında kızartın.
Küçük parçalara ayrılmış kuzu kemik, havuç, soğan ve tane karabiberi bir tepsiye
alın. Kemikler iyice kızarana kadar fırında kızartın.
Yarım kahve fincanı unu ekleyin
ve 10 dakika daha kızartın. Tepsiye elma sirkesini ekleyin ve 2 dakika kaynatın.
1 litre
suyu ekleyerek kemikleri birkaç dakika daha kaynatın. Malzemeleri daha sonra
büyük bir tencereye aktarıp içerisine kalan 3 litre suyu ekleyin.
Domates salçası,
tuz ve defne yaprağını ilave ederek kaynatın. Suyun ısınmasıyla üzerinde biriken
köpükleri alın. Tencerenin kapağı kapatarak kısık ateşte 12 saat pişirin.
Et suyunu
süzerek küçük bir tencereye aktarın. Tekrar kaynatarak 3-4 su bardağı et suyu elde
edene kadar kaynatmaya devam edin. Köftelerin üzerine döküp servis yapın.