Napolitan Soslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan napolitan sosu, domates bazlı sosların geneline verilen isimdir. Napolitan sos yapımında soğan, domates, havuç, sarımsak ve fesleğen kullanılır. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan Napolitan soslu harika bir köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Napolitan Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Napolitan Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yoğurun. Minik top köfteler yaptıktan sonra unlayın ve az yağlı tavada hafif pişirdikten sonra bir tepsiye alarak önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında son pişirmeyi yapın.
  2. Sos için soğanı küçük bir tavaya alarak yarım çay bardağı su ilave edin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  3. Tüm malzemeyi yukarıda verilen sıraya göre tek tek ekleyerek soteleyin. Daha sonra 3/4 su bardağı sıcak su ekleyin ve el robotundan pürüzsüz bir hale gelecek şekilde geçirdikten sonra bir taşım kaynatın.
  4. Fırından çıkardığınız köfteleri kaynamakta olan sosun içerisine atın ve tatların birbirine karışmasını sağladıktan sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Özel Günler Öğle Yemeği Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte