Hardal Soslu İsveç Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Protein bakımından zengin olan isveç köfte, İsveç mutfağının özgün yemeklerindendir. Genellikle köfteler misket şeklinde hazırlanır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen bu besin, kekreyemiş reçeli, worcestershire sosu veya özel soslarla birlikte servis edilir. Bazı ülkelerde 'köttbullar köftesi' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızın gözdesi olacak hardal soslu geleneksel isveç köfte tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Hardal Soslu İsveç Köfte Kaç Kaloridir?

Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik köfte tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız evde hamburger köftesi yapımına göz atmayı unutmayın. Ayrıca alternatif İsveç Köftesi tarifimizi de inceleyebilirsiniz.

Hardal Soslu İsveç Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu İçin:

Hardal Soslu İsveç Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Hardal soslu isveç köftesini, pirinç pilavı veya patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız köftenin orta yağlı olmasına özen gösterin. Donmuş kıyma kullanacaksanız, 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Galeta unu yerine ufalanmış bayat ekmek kırıntıları da kullanabilirsiniz.
  • Köfte harcını hazırladıktan sonra üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra birkaç kez yoğurup şekil verin.
  • Şekil vermeden önce avuç içinizi ıslatın. Böylece harcın elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken tarifteki ölçülere dikkat edin. Fazla yağ kullanmak köftelerin kurumasına neden olacaktır.
  • Pişirme işleminin ardından köfteleri kağıt havluda bekleterek yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Sos Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği Video Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte