Protein açısından zengin olan ve sofralarımızın olmazsa olmazlarından köfteler Türk mutfağında zengin bir çeşitleme ile yerini alıyor. Yapımı kolay, lezzeti tartışılmaz satır köftelere kim “hayır” diyebilir ki? Satır köfteleri fırında kızartın. Çoban salata için, soğanları soyup piyazlık doğrayın. Salatalıkları soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın. Salatalığı ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğan, domates, salatalık, biber ve kıyılmış maydanozu bir kaba alın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Lavaş ekmeklerini dört eşit parçaya bölüp fırında ısıtın. Servis tabağına alın. Köfteleri lavaş ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Yanında çoban salata ile servis yapın.$0
$0$0$0
Satır köfteyi ızgarada ya da tavada da pişirebilirsiniz.$0