Bir tencereye kemikli olarak yumurta büyüklüğünde
doğranmış eti, tereyağını, yemeklik
doğranmış soğanı, kabuklarını soyup küp
doğranmış domatesi alarak kapağını kapatın.
Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince
tuz, karabiber ve 1 bardak sıcak su ilave ederek
etler yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat
pişirin. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış
soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar
3-4 dakika kavurun. Kuskusları ekleyin ve 3-4
dakika daha kavurun. Üzerine 2.5 bardak sıcak
su veya et suyunu ilave ederek, kuskuslar
suyunu çekene kadar pişirin. Pişen kuskusları
hafif ateşte dinlenmeye bırakın. Etler pişince
suyunu süzerek tabağın bir kenarına yerleştirin.
Yanında kuskusla birlikte sıcak olarak servis
yapın.