SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile
Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile
Güncelleme tarihi:
03 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile Tarifi İçin
Malzemeler
250 gr basmati ve yabani pirinç karışımı
600 gr bonfile
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
120 ml su
50 ml bal
1 yemek kaşığı balsamik sirke
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kıyılmış maydanoz
Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp süzün. Bonfilenin üzerine tuz ve karabiber serpiştirip 4 cm’lik parçalar halinde kesin.
1 yemek kaşığı zeytinyağında kızarıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık doğrayıp kalan zeytinyağında 5 dakika pişirin.
Sirke ve suyu ilave ederek 1 dakika yüksek ateşte pişirin. Balı ekleyin. Soğanlı karışımı bonfileye ilave edip harmanlayın.
5 dakika daha pişirin. Haşlanmış pirinçleri servis tabağına yayın. Üzerine soğanlı etleri yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sos Tarifleri
Et Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Pilav Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı