Malzemeler
Çöp şiş için
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık biberi temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Mısır tanelerini bıçakla keserek koçandan ayırın.
Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika kavurun. Salçalık biber, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirin.
Çöp şiş için, ekmeği ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, ceviz, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Çöp şişlere geçirip uzun köfteler hazırlayın. Üzerlerine kalan zeytinyağını fırça ile sürün. Izgarada sık sık çevirerek kızartın.
Pilavı küçük kaselere paylaştırıp servis tabaklarına ters çevirerek alın. Üzerlerine çöp şişleri ekleyip servis yapın.