Pazılı Kuzu Sırtı Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Kuzu Sırtı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Kuzu Sırtı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pazı yapraklarını içinde gizleyen nefis pazılı kuzu sırtı dolması geleneksel lezzetlerimizin başında geliyor.

  1. Kuzu filetosunu bir bıçak yardımı ile ortasından delin. Pazıları tereyağında sote edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sote ettiğiniz pazıları kuzu filetosunun içine doldurun. Tavada her iki tarafını pişirip bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika daha pişirin.
  2. Kuzu filetoları, uzun şeritler halinde kesin. Servis tabağına kuzu filetoları yerleştirip servis yapın.

Tarçın ve kakule kuzuya Arap, kırmızıbiber ve kimyon Macar, bal, Worchester sosu ise İngiliz tadı katar. İskandinav usulünde kuzu dereotu ya da frenk üzümü ile pişirilir. Çin mutfağına uygun olsun isterseniz, kuzuyu soya ya da hoisin sosu veya zencefil ile tatlandırabilirsiniz.

Nefis tereyağlı pazılı kuzu kapama tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner