Konu et olur da, kağıt kebapsız bir mönü olur mu? Türk mutfağının klasikleşmiş tatlarından kağıt kebabını, bir başka klasiği olan bol sarımsaklı, naneli cacıkla servis yapmak sofranıza fark katacak. Arpacık soğanları kaynar suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Havuçların ve patateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Kuzu kuşbaşı, havuç, patates, haşlanmış bezelye, arpacık soğan, tuz, karabiber ve zeytinyağını büyük bir kapta harmanlayın. 30 x 20 cm ebatlarında 4 tane yağlı kağıt kesin. Her birinin ortasına hazırladığınız sebzeli et karışımını paylaştırın. Dört kenarından ortası açık kalacak şekilde katlayıp uzun kenarlarından dışa doğru tekrar katlayın. Hazırladığınız kağıt kebaplarını fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kuzu eti kullanmak istemiyorsanız, dana eti ile hazırlanan kağıt kebabı tarifine göz atabilirsiniz.