Kuzu Etli Elbasan Tava
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haşlanmış kuzu eti ve yoğurtlu sos ile hazırlanan elbasan tava, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Esnaf lokantalarında da yer verilen bu yemek, ismini Elbasan şehrinden alır. Türk mutfağında da yaygınlaşan elbasan tava, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

Rezeneli Kuzu tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kuzu Etli Elbasan Tava kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kuzu Etli Elbasan Tava 620 kaloridir?

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Elbasan Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  2. Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  3. Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  4. Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tereyağlı pirinç pilavı, Kuzu Etli Elbasan Tava’nın yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Ayrıca, bulgur pilavı veya şehriye pilavı da tercih edebilirsiniz.
  • Kuzu etinin zengin tadını dengelemek için kremalı patates püresi hazırlayabilirsiniz.
  • Taze yeşillikler, domates, salatalık, kırmızı soğan ve zeytinyağlı sos ile hazırlanan mevsim salatası, eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Yumuşak pide veya lavaş ekmekleri, Kuzu Etli Elbasan Tava'nın yanında servis edebilirsiniz.
  • Yemeğin ardından hafif bir tatlı olarak sütlaç veya kazandibi gibi geleneksel tatlılar sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Etin sinirlerini ve fazla yağını temizleyerek kullanın. Etin güzel bir şekilde pişmesi için kuzu kuşbaşı veya but kısmını tercih edebilirsiniz.
  • Eti pişirmeden önce yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla marine etmek, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Kuzu etini ilk başta yüksek ateşte kavurmak, etin suyunu salmasını ve daha lezzetli bir kıvam almasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı