Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ve kuşbaşı etleri koyun. Sürekli
karıştırarak yaklaşık 7-8 dakika kavurun.
Kabuğunu soyup küp doğradığınız
domatesleri de etin üzerine ekleyin. Tuz
ve karabiberi serpiştirip 2-3 dakika daha
kavurun. Üzerine 6 su bardağı sıcak su
ilave edip ara sıra karıştırarak, etler yumuşayıncaya
kadar pişirip ocaktan alın.
Diğer taraftan, soğanı piyazlık doğrayın.
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına
dörde kesip küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Kabakların da kabuğunu soyup ikiye
ya da üçe kesin. Geniş bir tencerede 2
yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Soğanları
ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip sürekli
karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yıkayıp
süzdüğünüz patlıcan ve kabakları ilave
ederek 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber,
kimyon, tarçın, zerdeçal, toz kırmızı
biber ve zencefili ekleyip kavurmaya devam
edin. Limon suyunu ve fıstıkları ekleyin.
Pişen eti suyuyla beraber sebzelerin
üzerine aktarın. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya
kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan
alıp ağzı kapalı olarak bekletin. Kuskusu
diri kalacak haşlayın. Soğuk sudan geçirip
süzün. Bir servis tabağına alın. Üzerine sıcak
olan etli karışımı aktarın. İnce kıyılmış
taze fesleğen ve limon dilimleriyle süsleyip
servis yapın.