Kuşbaşı Etli Lazanya Kupları
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Etli Lazanya Kupları Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Kuşbaşı Etli Lazanya Kupları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lazanya yapraklarını haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bir kenara alın. 
  2. Dolgusu için, kuşbaşı etlerini yıkayıp bir tencereye alın. Etlerin üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Zeytinyağı ve tereyağını ilave edin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları da ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında ince doğradığınız biberleri ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Salçaları ilave edip kokuları çıkıncaya kadar sotelemeye devam edin. Son olarak küp doğradığınız domatesi ekleyin ve etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. 
  3. Muffin kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Soğuyan lazanya yapraklarının yarısını yağladığınız muffin kalıplarının tabanına yerleştirin. Kalan lazanya hamurlarının kenarlarını uç uca birleştirerek rulo yapın ve tabandaki hamurun üzerini çevreleyerek bardak şekli verin. Hamurların ortalarını hazırladığınız kuşbaşı etli harç ile doldurun. 
  4. Lazanya kuplarının etrafına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve taze kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Muffin kalıplarından çıkartıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Diğer Tarifler Et Tarifleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner