Kızıl Erikli Gulaş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gulaş, Macaristan'ın en geleneksel yemeklerinden biridir. Dana eti, kırmızı biber ve soğan ile hazırlanan gulaş, özel günlerde sofralardaki yerini alır. Kökeni 9. yüzyıla dayanan bu yemeğin ismi 'çoban, sığır güden kişi' anlamına gelir. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan hafif ekşimsi dana gulaş hazırlamak için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Macar gulaş tarifine göz atmayı unutmayın.

Kızıl Erikli Gulaş Tarifi İçin

Malzemeler

Kızıl Erikli Gulaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti kimyon ve limon suyu ile terbiye ettikten sonra buzdolabında 10 dakika bekletin
  2. Daha sonra yağı bir tavaya alın ve eti ekleyerek orta ateşte kavurun ve bir tabağa alın. (Limonla terbiye ettiğiniz için işlem sırasında sıçramalar olabilir, dikkatli olun
  3. Aynı tavaya soğanı ilave edin ve bir çimdik şeker ekleyerek kavurduktan sonra nohut ve eti de tavaya alın. Daha sonra kızıl eriği ilave ederek pişirin.
  4. Sarımsak, kapya biberler ile domatesi robottan geçirin ve tavaya aktarın.
  5. Et suyu ile kimyonu ilave ederek 9-12 dakika süreyle kısık ateşte fokurdayıp tatlar karışana kadar pişirin. (Çok pişirmeyin etler sakız gibi olur.)
  6. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı