Kavanozda Kuzu Etli Bezelye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavanozda Kuzu Etli Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Üzerine biftekleri ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını kızartın. Biftekleri tabağa alıp 2 cm kalınlığında doğrayın. Bezelyeleri ayıklayıp 20 dakika haşlayın. Patatesi haşlayın. Sıcakken ezip süt ile karıştırın. 4 cam kavanozu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağını ve pul biberini kızdırın. Kavanoza önce kuzu etlerini paylaştırın. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı ilave edip bezelyeleri serpin. Pul biberli yağın yarısını üzerlerine gezdirip tuz serpin. Patates püresini üzerine kaşık yardımıyla paylaştırıp yayın. Son olarak kalan pul biberli yağı üzerine gezdirip kavanozun kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı