Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun.
Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pul biber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin.
Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun.
Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Patlıcanların dışına az miktarda yumurta beyazı sürerseniz patlıcanlar fazla yağ çekmeyecektir.
Sosu ayrı bir tavda hazırlayabilirsiniz ya da köfteleri kızarttığınız tava içerisinde sosu yaparak lezzetlendirebilirsiniz.
Kişi sayınıza göre tarifte oynamalar yapabilirsiniz.
Bir patlıcandan iki adet islim kebebı çıkar bu hesaptan kişi sayınıza göre oranlayabilirsiniz.