Davetlerinizde hazırladığınız et yemekleriyle farklılık yaratın. Havuçları uzun ince şeritler halinde kesin. Bir tavada zeytinyağının yarısı ile birlikte soteleyin. Kıyılmış frenk maydanozunu ekleyip karıştırın.
Başka bir tavada kişniş, frenk soğanı ve biberiyeyi kalan zeytinyağının yarısıyla soteleyin. Etleri ayrı bir tavada kalan zeytinyağı ile soteleyin. Otları etlerle iyice harmanlayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Havuçlarla birlikte servis yapın.
Frenk soğanı
Yaprak soğanı da denilen frenk soğanı, soğangiller familyasından olup, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika kökenli bir bitkidir. Çok yıllık bir bitki olup A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kükürt ve demir içerir. Yaprakları çok ince kıyılarak balık, patates ve çorbalara tat ve koku verici olarak kullanılır. Fransız ve İsveç mutfağının geleneksel yemeklerinin vazgeçilmez parçasıdır. Türk mutfağında ise en çok Van otlu peynirinin yapımında kullanılır.
Kişniş
Maydanozgiller familyasından olan kişniş bir Akdeniz bitkisidir. Yumuşak ve tüysüz bir yapısı vardır. Yenen meyveleri 3-5 mm çapında top şeklindedir. Baharatı, kişniş bitkisinin küre biçimli sarımsı yeşilden, açık kahverengine kadar değişen renklerdeki meyvelerinin kurutulup öğütülmesiyle elde edilir. Taze yaprakları salatalarda, kökleri de baharat olarak kullanılır. Ferahlatıcı hoş bir kokusu, tatlımsı baharlı ve meyvemsi bir lezzeti vardır. Et yemeklerinde ve zeytinyağlı dolmalara lezzet katmak için tercih edilir.