Geleli Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan günümüze miras kalan geleli kebabı, Malatya mutfağı ile özdeşleşmiştir. Közlenmiş patlıcan, domates, biber ve dana eti ile hazırlanan bu kebap, özellikle iftar sofralarında deneyebileceğiniz tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, Geleli kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Geleli Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Et sote için:

Patlıcanlar için:

Geleli Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve üzerine bıçak yardımıyla delikler açın. 
  2. Patlıcanları ocakta veya fırında pişirerek közleyin. Her tarafının közlenmesi için ara sıra çevirmeyi unutmayın. 
  3. Patlıcanlar tamamen közlenince bir tabağa alın ve üzerini streç film ile kapatın. Patlıcanlar ılıdıktan sonra kabuklarını koyun. 
  4. Et sote için, bir tavaya sıvı yağı alın.
  5. Yağ kızınca üzerine kuşbaşı etleri ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun ve kapağını kapatın. 
  6. Et suyunu çektikten sonra üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  7. Üzerine doğranmış biberleri ve patatesleri ekleyin. 
  8. Daha sonra domates salçası ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  9. Ardından tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. 
  10. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayın ve güveç kabına alarak her tarafına eşit bir şekilde yayın. Üzerine tuz ve sıvı yağı gezdirin. 
  11. Et soteyi patlıcanların üzerine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  12. Sürenin sonunda geleli kebabını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Geleli kebabını, ıza bulgur pilavı ve acılı ezme eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patlıcanları közledikten sonra ılınana kadar mutlaka hava almayacak şekilde bekletin. Bu sayede kabuklarını daha kolay bir şekilde soyabilirsiniz.
  • Et sotenin suyu bitmesine rağmen etler sert kaldıysa, üzerine sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin sonunda, eritilmiş tereyağını geleli kebabı üzerinde gezdirerek yemeğin lezzetini artırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi