Etli Bakla
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklagillere adını veren bu sebze, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri bulunuyor. Yemeklik olarak kullanılan baklanını sakız baklası, sultani bakla, ve Bayrampaşa gibi çeşitleri mevcut. Bakla hazmı kolaylaştırır, böbreklere çok faydalıdır ve içeridği insülinle kan şekerini düzene sokar. Alternatif olarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı bakla tarifini yapabilirsiniz. Hazırsanız, etli bakla tarifine başlayabiliriz.

Etli Bakla Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Bakla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaların uç kısımlarını temizleyin. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  3. Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tuz ve dereotunu ekleyip sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner