Malzemeler
Garnitür için
Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sunuyor. İncikleri geniş bir tencereye alın. Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin. Salça ve suyu ilave edip 2.5 saat kaynatın. Soğuyunca kemiklerinden ayırın. Ufak parçalara bölün.
Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun.
Kuru erikleri suda haşlayın. Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin. Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün.
Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın. Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun. Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın.