Enginarlı Saksı Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Saksı Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Saksı Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel kebabı, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp doğrayın.

Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Unu ilave edip devamlı karıştırarak sararıncaya kadar kavurun. Eti ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun.

Domates, biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Havuç ve kabağı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika pişirin.

Enginarları süzüp fırın kabına yan yana dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. Sebzeli eti enginarların içine paylaştırın. Tencerede kalan sosa, sıcak su ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.

Tereyağını ufak parçalara kesip enginarların üzerine serpiştirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner