Dana Pikata
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan dana pikata, dana bifteği ile hazırlanmaktadır. Yapımında çok fazla malzeme kullanılmayan bu yemek, lezzetiyle hemen hemen birçok ülkede hazırlanır. Peki, evde dana pikata nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, dana pikata yapımı için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Dana Pikata Kaç Kalori?

Alternatif olarak marinatlı dana pirzola veya rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Dana Pikata Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirmek için:

Dana Pikata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle dana bifteği ikiye kesin. Ardından bıçak sırtı kalınlığında olacak şekilde halkalara bölün.
  2. Dilimlediğiniz etleri, bıçakla hafifçe dövün.
  3. Bifteğin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  4. Bir tabağın içerisine 4 yemek kaşığı un ekleyin. Et dilimlerini una bulayın.
  5. Farklı bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın ve çırpın.
  6. Unladığınız etleri yumurtaların içerisinde marine edin.
  7. Etleri ay çiçek yağı eklediğiniz bir tavada önlü arkalı kızartın.
  8. Kızaran etleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte dana eti yerine kemiksiz tavuk eti kullanabilirsiniz.
  • Dana etini çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde doğramaya özen gösterin.
  • Kızarttığınız etleri kağıt havluya alarak 5 dakika dinlendirin.
  • Dilerseniz, etin üzerine kapari ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı