- Alacalı soyup iki parmak kalınlığında kestiğiniz
patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları 75 gr tereyağında kızartın.
- Aynı
yağda dolmalık biberleri de kızartın. İri parçalar
şeklinde doğranmış eti, 15 gr tereyağı,
dörde bölünmüş soğanları, kabuklarını soyup
küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip kısık
ateşte 45 dakika pişirin.
- Suyunu çekince patlıcanları,
biberleri ve suyu ilave edin. Tencerenin
kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayana
yaklaşık 1 saat daha pişirin.
- Etleri kevgir
ile suyunu süzerek bir kaba alın ve kalan sosu
sonradan kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Sonrasında şişlere sırasıyla birer parça et,
patlıcan ve biber dizerek malzemeler bitene
kadar aynı işlemi tekrarlayın ve şişleri bir tepsiye
dizin.
- Üzerine halka kesilmiş domates ve
tencerede kalan sosu hafif sulandırarak dökün
ve fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak
servis yapın.
Alternatif olarak patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.