Çömlekte Dermason Fasulye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çömlekte Dermason Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Çömlekte Dermason Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güvece ince doğranmış soğan, kuzu eti, salça, küp doğranmış domates, sivri biber, tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip harmanlayın. Üzerine haşladığınız fasulyeleri suyuyla ilave edip 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Fasulyeyi güveçte pişirirseniz su ilave etmeden fırında ya da mangal ateşinde, çömlekte pişirirseniz un, tuz ve su ile yoğurduğunuz hamurdan yapacağınız kapak ile çömleğin ağzına kapatarak tandır ateşinde pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı