Çir Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çir Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Çir Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zerdalileri (kuru kayısıları) bol suyla yıkayın. Çukur bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. 2 yemek kaşığı tereyağı ve bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş kuzu etini tencereye ekleyin. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip kuzu eti yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir limonun suyunu sıkıp tencereye ilave edin. Zerdalilerin suyunu süzüp ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Dilerseniz yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner