Bütün Antrikot
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bütün Antrikot Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Bütün Antrikot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etin her tarafını zeytinyağı ile yağlayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Döküm bir tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın.
  2. Tava iyice ısınınca etin her iki tarafını da rengi iyice kahverengileşinceye kadar mühürleyin.
  3. Mühürlenen eti tavasıyla beraber önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp halka doğradığınız soğanları ilave edin ve tekrar fırına koyarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirin.
  5. Antrikotu bir servis tabağına alın. Tereyağı ve ince kıydığınız yeşillikleri bir kasede karıştırın. Antrikotunuzu yanında semizotu yaprakları ve otlu tereyağı ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi