Yıkayıp suyunu süzdüğünüz nuarı tencereye
alın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte,
arada bir çevirerek zeytinyağında 15 dakika kızartın.
Etin üzerine defne yapraklarını ve sıcak
suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve
kısık ateşte suyu azalıncaya kadar yaklaşık 90
dakika pişirin. Soğuduktan sonra bir parmak
kalınlığında dilimleyin. Başka bir tencerede
zeytinyağını ısıtın. Unu ilave ederek pembeleşinceye
kadar kavurun. 2 su bardağı et suyunu
ekleyin. Tuz, karabiber ve domates salçasını
ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu
5 dakika kaynattıktan sonra dilimlediğiniz etleri
üzerine ilave edin ve 20-25 dakika kısık ateşte
pişirin. Havuçları temizleyerek jülyen doğrayın.
Bezelyeyi tuzlu suda 20 dakika haşlayıp
bir tabağa alın. Havuçları aynı suya ekleyip 10
dakika haşlayın. Tereyağını tavada eritip önce
bezelyeleri sonra havuçları ekleyin. Tuzla tatlandırıp
birkaç dakika karıştırarak soteleyin. Eti
servis tabağına alın. Üzerine sosundan gezdirin
ve yanında bezelyeli garnitür ile sıcak olarak
servis yapın.