- Uzunlamasına 12 eşit parçaya kestiğiniz patlıcanları
tuzlu suda bekleterek ayçiçek yağında
kızartın. Aynı tavaya 6 eşit parçaya böldüğünüz
etleri fazla karartmadan kızartın.
- Üzerine
yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küpler
şeklinde doğradığınız domatesi ekleyerek 2-3
dakika pişirdikten sonra kebabı pişireceğiniz
tencereye alın.
- Üzerine tereyağı, su ve tuz
ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar
pişirin. Etleri süzerek bir kenara tavaya ve tavada
kalan sosunu sonra kullanmak üzere bir
kenara alın.
- Sahana aldığınız etler hafif ılınınca
üzerine kızaran patlıcanlardan birini sarın ve
diğer patlıcanı da aksi yönde sarıp küçük bir
tepsiye dizin.
- Her parçanın üzerine musluk
altında ince zarı soyulmuş ve tuzlu suda haşlanmış
ve dilimlenmiş beyni, beynin üzerine
de yuvarlak kesilmiş bir dilim domates yerleştirin.
Üzerine sosu ekleyip ve tencerenin kapağını
kapatarak 30 dakika daha pişirin. Sıcak
servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, tavuk butları ile hazırlanan beykoz kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.