Beğendi Krepli Kuzu Tandır
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beğendi Krepli Kuzu Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Beğendi krep için

Beğendi Krepli Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuzu kolu fırın kabına alın. Küp doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak, taze biberiye otu, tane karabiberi ilave edin. Etin üzerine bir parmak geçecek kadar ayçiçek yağı ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. Soğanı çok ufak küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ile kısık ateşte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğana ilave edin. Fesleğen yapraklarını çok ince kıyıp tuz, karabiber ile soğanlı karışıma ekleyin. 10 dakika pişirip mutfak robotundan geçirin. Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağını eritip un ilave ederek kavurun. Közlenmiş patlıcanları iri küp halinde doğrayıp unlu karışıma ilave edin. Süt, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Harcı, yağladığınız fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalıptan çıkarın. Kuzu kolu fırından alıp ince ince ayırın. Tereyağı ile soteleyin. Hepsini servis tabağına alıp domates sos gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı