Malzemeler
Bulgur pilavı için
Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Tüm etleri ve sebzeleri arzuya göre şişlere dizin ve ızgarada pişirin.
Maydanoz ve soğanı ince kıyıp pulbiber, sumak ve tuzla iyice karıştırın. Servis tabağında etlerle birlikte servis yapın.
Pilav için, tereyağında bulguru 5 dakika karıştırarak kavurun. Salça ekleyin. İnce kıyılmış domates, soğan ve sivri biberi ilave edip karıştırın. Sıcak su, et bulyon ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Servis tabağına yerleştirdiğiniz lavaş ekmeğin üzerine dilediğiniz miktarda pilav alıp, üzerine etleri ve soğanı yerleştirip servis yapın.