- Tereyağı ve küçük parçalar şeklinde doğranmış
eti tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar
çekinceye kadar pişirin.
- Üzerine yarım ay şeklinde
doğranmış soğanları ilave ederek pişirmeye
devam edin.
- Soğanlar iyice piştikten sonra
kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve
sıcak suyu ilave ederek tenceredeki su iyice
çekilinceye kadar yaklaşık 2 saat pişirin.
- Kıyılmış
maydanozu ekleyin. Etli harç soğuduktan
sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplara ayırın.
Bir tekinin üzerine bir fırça ile eritilmiş tereyağı
sürün ve ikinci katı üzerine yerleştirin.
- Üstteki yufkanın yarısına tereyağı sürün. Aynı
işlemi diğer yufkalar için uyguladıktan sonra
ortalarına kenarları boş kalacak şekilde etli
harçtan yayın.
- Kenarlardaki hamurları etlerin
üzerine katlayıp dikdörtgen şekli verin. Fırın
tepsisine yerleştirin ve üzerlerine tereyağı sürün.
-
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20
dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Nefis çökertme kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.