Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurun. 1 saat dinlendirin.
Havuç ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Diri kıvamda haşlayıp süzün. Bezelye ve kaşar peynirini ekleyip harmanlayın.
Köfte harcını dikdörtgen şeklinde açıp sebzeli karışımı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Sıvıyağ, salça ve yoğurdu bir kasede karıştırıp köftenin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, dana ve koyun eti ile hazırlanan klasik dalyan köfte tarifine göz atabilirsiniz.