Sebzeli Dalyan Köfte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Dalyan Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Sebzeli Dalyan Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek içini ıslatıp ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurun. 1 saat dinlendirin. 
Havuç ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Diri kıvamda haşlayıp süzün. Bezelye ve kaşar peynirini ekleyip harmanlayın. 
Köfte harcını dikdörtgen şeklinde açıp sebzeli karışımı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 
Sıvıyağ, salça ve yoğurdu bir kasede karıştırıp köftenin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, dana ve koyun eti ile hazırlanan klasik dalyan köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto