Mantarlı Hindi Wellington
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
16 Tarif       5 Takipçi
Mantarlı hindi Wellington
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindi göğsü, krema ile zenginleşen mantarlı harç ve çıtır milföy hamurunun muhteşem uyumu… Mantarlı hindi Wellington tarifiyle davet sofralarınıza şıklık katın.

Mantarlı Hindi Wellington Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Hindi Wellington

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi göğsünü bir tahta üzerine ters olarak yerleştirin.
  2. Hindi göğsünün üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip harmanlayın.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  4. Hindi göğsünü her iki tarafını da 5’er dakika pişirerek kızartın ve soğuması için kenara alın.
  5. Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Taze kekik, biberiye, tuz ve karabiber ekleyin. Krema ekleyin ve karışımın iyice yoğunlaşması için birkaç dakika pişirin. Mantarlı karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Hindi göğsü ve mantarlı iç harç soğuduktan sonra Wellington’u yapmaya geçebilirsiniz.
  7. Milföyü hindi göğsünü içine sarabileceğiniz büyüklükte açın.
  8. Hazırladığınız mantarlı karışımı milföyün üzerine sürüp ortasına hindi göğsünü yerleştirin ve her tarafı kapanacak şekilde paket yapın.
  9. Yumurtayı bir fırça yardımıyla Wellington’un üzerine sürün.
  10. Milföyün üzerini bıçak yardımıyla saç örgüsü şeklinde, çok derin olmayacak biçimde çizin.
  11. 200 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirdiğiniz Wellington’u dilimleyip servis edin.
  12. Afiyet olsun...

Tarif Kategorileri

Hindi Yemekleri Özel Günler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hindi Bowl
Fırında hindi göğüs
Hindi Pirzola
Fırında Hindi But
Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs