Hindi Rosto
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindi Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Marinasyon için

Garnitür için

Üzeri için

Hindi Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marinasyon için, tane karabiber, taneli hardal, yenibahar, ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Hindi etini bu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  2. Garnitür için, kabuklarını soyduğunuz soğan, ortadan ikiye böldüğünüz baş sarımsak ve jülyen doğradığınız renkli biberleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve pişen hindi etini sebzelerin yanına alın. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  3. Fırından alıp taze kekik dalları ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir yemek arıyorsanız, klasik hindi köftesi tarifine göz atabilirsiniz. Hindi yerine dana eti ile hazırlanan versiyonu için klasik rosto tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Fırın Yemekleri Hindi Yemekleri Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Antep fıstığı dolgulu hindi göğüs eti