Fırında Hindi Göğüs
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
16 Tarif       5 Takipçi
Fırında hindi göğüs
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sofralarınıza lezzet katacak baharatlı ve nefis aromasıyla fırında hindi göğsü.

Fırında Hindi Göğüs Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fırında Hindi Göğüs

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, soğan tozu, karabiber, tuz, kekik, kuru biberiye ve toz kırmızı biberi iyice karıştırın.
  2. Hindi göğsünü fırın tepsisine, deri kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.
  3. Hindinin derisini parmaklarınızla nazikçe gevşetin, deri ile et arasına tereyağının yarısını sürün.
  4. Ardından baharatlı karışımdan bir miktar alarak derinin altına eşit şekilde yayın. Kalan baharatlı karışımı ve tereyağını hindinin derisinin üzerine sürün, tüm yüzeyi kaplayacak şekilde dağıtın.
  5. Fırını 200 derecede ısıtın. Hazırladığınız hindiyi önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Hindi göğsü yeterince kızardığında, yağlı kağıt üzerine folyo kapatın ve et tamamen pişene kadar 1-1.5 saat fırında tutun.Fırından çıkardığınız hindiyi 15-20 dakika dinlendirin. Fırınlanmış hindi göğsünü dilimleyip üzerini taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Akşam Yemeği Hindi Yemekleri

Benzer Tarifler

Hindi Bowl
Mantarlı hindi Wellington
Hindi Pirzola
Fırında Hindi But
Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs