Yılbaşı kutlamalarının sembolü haline gelen hindi eti, mineral deposu olarak bilinir. İlk kez 16. yüzyılda yemeklerde kullanılan bu besin, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. İçeriğinde bol miktarda çinko olan hindi, vücutta oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Sindirimi kolaylaştırırken, vücudun hastalık direncini de arttırır. Bu nedenle ayda bir kez salata veya ana yemeklerle birlikte tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, yeni yıl sofralarında herkesi kendine hayran bırakacak fırında hindi dolması tarifine başlayabiliriz.
Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak hindi yemeklerine göz atmayı unutmayın. Salatadan çorbaya, ana yemekten tatlıya en lezzetli yılbaşı yemekleri sizleri bekliyor.
Malzemeler
Pilav için
Fırında Hindi Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Fırında Hindi Dolması Kaç Kaloridir?
Fırında hindi dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, diyet ve spor listelerine ekleyebilirsiniz. Hindi eti yerine tavuk eti kullanmak istiyorsanız, fırında tavuk tarifini deneyebilirsiniz.