Antep Fıstığı Dolgulu Hindi Göğüs Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstığı Dolgulu Hindi Göğüs Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Garnitür için

Antep Fıstığı Dolgulu Hindi Göğüs Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Geniş bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kaynatın. Derin bir kaseye buzlu su doldurun. Pırasaların yeşil yapraklarını uzun kesip saklayın. Beyaz kısımlarını kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. Haşlanan pırasaları buzlu suya ekleyip birkaç saniye bekletin ve kağıt havlu üzerine alın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Pırasaları ve kereviz sapını ince doğrayıp ekleyin. 3 dakika soteleyip 2-3 yemek kaşığı su ilave ederek pişirin. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Ufalanmış ekmek içi, sarımsak, Antep fıstığı, maydanoz, tuz ve karabiberi mutfak robotunda ezin. Pırasalı harca ekleyip karıştırın. İnceltilmiş hindi göğüs filetoyu yağlı kağıt üzerine alın. Üzerine pırasalı harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine zeytinyağı sürün. Pırasaların yeşil kısımlarını hafifçe haşlayıp rulo hindi etinin üzerine sarın. Taze çekilmiş kırmızı tane biber serpin. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine yerleştirip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesip zeytinyağı, tuz, kekik ve pul biberle harmanlayın. Fırın tepsisine alıp pişirin. Hindi ruloyu servis tabağına alın. Etrafına patatesleri ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sarma ve Dolma Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Diğer Tarifler Hindi Yemekleri Yılbaşı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Acı, tatlı, ekşi, soslu hindi budu tandır
İstim hindi göğüs
Limon otlu hindi
Soya soul hindi but
Mozzarella peynirli hindi eti köftesi
Hindi rosto