Hatay mutfağı ile özdeşleşen tepsi kebabının diğer adı 'sini kebabı'dır. Potasyum bakımından zengin olan bu besin, fırın veya ızgarada hazırlanabilir. İsmini pişirilme şeklinden alan kebap, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasındadır. Bir porsiyon tepsi kebabı, günlük protein ihtiyacının yarısını karşılar. Kemik gelişimini desteklediği için özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı tepsi kebabı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.
1 Porsiyon Tepsi Kebabı Kaç Kaloridir?
Öğle ve akşam öğünlerini zenginleştirmek için sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı hem de pratik bir şekilde hazırlanan çökertme kebabı tarifine göz atabilirsiniz.
Üzerini Süslemek İçin
Sosu İçin
Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.