Tepsi Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağı ile özdeşleşen tepsi kebabının diğer adı 'sini kebabı'dır. Potasyum bakımından zengin olan bu besin, fırın veya ızgarada hazırlanabilir. İsmini pişirilme şeklinden alan kebap, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasındadır. Bir porsiyon tepsi kebabı, günlük protein ihtiyacının yarısını karşılar. Kemik gelişimini desteklediği için özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı tepsi kebabı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

1 Porsiyon Tepsi Kebabı Kaç Kaloridir?

Öğle ve akşam öğünlerini zenginleştirmek için sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı hem de pratik bir şekilde hazırlanan çökertme kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Tepsi Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzerini Süslemek İçin

Sosu İçin

Tepsi Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
  2. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
  3. Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
  4. Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
  5. Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
  6. Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
  7. Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
  8. Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Öncelikle kullanacağınız kıymanın çok yağlı olmaması gerekir. Mümkünse kıymayı iki kez çektirerek daha kıvaml�� bir hale getirebilirsiniz.
  • Piştikten sonra etin küçülmesini istemiyorsanız, dana eti tercih edebilirsiniz.
  • Tarifi uygularken ekstra yağ koymayın. Dilerseniz tepsinin tabanına biber salçası sürebilirsiniz.
  • Etin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve kapağını kapalı tutun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Hatay Mutfağı Öğle Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler Video Tarifler Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç