Fransız güveci olarak bilinen cassoulet, sosis ve fasulye ile hazırlanır. Ayrıca sebze ve bakliyat ürünleri de eklenebilir. Malzemeler tamamsa, Fransız usulü sosisli cossoulet nasıl yapılır görelim.
Bir çorba kaşığı zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırın. Halka doğranmış soğanları,halka doğranmış havuçları, ezilmiş 3 diş sarımsağı, küp doğranmış domatesleri,maydanozu, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyerek soteleyin. Hafif ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin.
Fasulye, sirke ve 200 ml suyu karışıma ilave edin, kaynama noktasına geldiğinde 5 dakika kaynatın.
Fırınınızı fanlı olarak 180 derecede ısıtın.Büyük bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın ve sosisleri kahverengileşinceye kadar pişirin.
Derin fırın kabının içerisini kalan sarımsak ile ovun. Fasulye karışımının yarısını kabın içerisine koyun. Sosisleri üzerine dizin ve en üste kalan fasulyeleri yayın.
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 45 dakika boyunca fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.