Pazılı Kuzu Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Kuzu Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Kuzu Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları temizleyip 1 çay kaşığı tuz ile havanda ezin. Soğanları soyun. Eti kuşbaşı doğrayın.
  2. Pazı yada ıspanağı yıkayıp kıyın. Suyunu iyice süzün. Havucu soyup julyen doğrayın.
  3. Tereyağını eritip eti 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kavurun.
  4. Sırasıyla sarımsak, soğanlar, havuç, 1 limonun suyu ve pazı yada ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavurun. En son olarak nohut ile sıcak suyu ilave edin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç