Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Edirne'nin yöresel lezzeti olan ciğer kavurma, sade veya ekmekle birlikte servis edilir. Tarifte kuzu veya dana ciğeri kullanılır. Hazırsanız, Edirne usulü patatesli ve soğanlı ciğer kavurma nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine çıkarın. Zeytinyağını tavada ısıtıp ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, iri küpler halinde doğranmış biberi ve kıyılmış taze soğanı kavurup ocaktan alın.
  2. İyice kurulanmış ciğerleri una bulayın. Tavanın içindeki yağa 2-3 yemek kaşığı daha zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.
  3. Yağlar ısınınca unu silkelenmiş ciğerleri atıp kızartın. Süzgeç yardımıyla ciğerleri yağın içinden alın. Kenarda beklettiğiniz patatesli karışımla harmanlayın, tekrar temiz bir tavayla birlikte ocağın üzerine alın.
  4. Karışımı ısıtıp, roka yaprakları ilave ettiğiniz lavaş ekmeklerin içine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç