Ördek Göğsü
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeni tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Tavuk, hindi, kırmızı et ve balık etinize hepimiz aşinayız. Ancak ördek eti, ülkemizde çok fazla ilgi görmüyor. Kötü kolesterolü düşüren ördek eti, kalp ve damar sağlığını da korumaktadır. Metabolizmada bulunan yağı enerjiye çevirerek, kilo kontrolünü de sağlar. Kas ve kemik gelişimini destekler. Peki, yüksek oranda protein içeren ördek göğsü nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ördek göğsü tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dana pikata ve körili mantarlı tavuk tarifini deneyebilirsiniz.

Ördek Göğsü Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Ördek Göğsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak ördek göğsünün üzerinde bulunan deriyi bıçak yardımıyla ince ince kesin.
  2. Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.
  3. Kızan yağın içerisine, ördek etinin yağlı kısmı gelecek şekilde yerleştirin.
  4. Eti orta ateşte pişirirken üzerine karabiber, soyulmuş sarımsak, biberiye ve tuz ekleyin.
  5. 5-6 dakikanın ardından ördek etinin diğer kısmını çevirin ve biraz daha pişirin.
  6. Ardından pişen ördek etini cam fırın kabına yerleştirin ve folyo ile üzerini kapatın.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
  8. Hazırladığınız ördek göğsünü, haşlanmış patates ve avokadolu bahar salatası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ördek Göğsü Kaç Kalori?

  1. Ördek göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 225 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç