Rezene tohumlarını hafifçe ezin. Zeytinyağının yarısını ve tuzu, karabiber ile karıştırın. Biftekleri bu karışım ile ovun.
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kalan yağı sığ bir fırın tepsisine yayın.
Tepsinin içerisine küp şeklinde doğradığınız soğan ve ince kesilmiş sarımsakları koyun ve fırında yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Enine doğradığınız patatesleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Fırın tepsisine rezene tohumları, limon suyu ve 100 ml su ekleyin.
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak,tüm malzemeleri 35 dakika pişirin.
Tepsinin üzerini açın ve patateslerin üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verin ve etler dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.