Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rezene tohumlarını hafifçe ezin. Zeytinyağının yarısını ve tuzu, karabiber ile karıştırın. Biftekleri bu karışım ile ovun.
  2. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kalan yağı sığ bir fırın tepsisine yayın.
  3. Tepsinin içerisine küp şeklinde doğradığınız soğan ve ince kesilmiş sarımsakları koyun ve fırında yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
  4. Enine doğradığınız patatesleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Fırın tepsisine rezene tohumları, limon suyu ve 100 ml su ekleyin.
  5. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak,tüm malzemeleri 35 dakika pişirin.
  6. Tepsinin üzerini açın ve patateslerin üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verin ve etler dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dana kavurma tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç