Kuzu Sırtı Ve Siyah Fasülye Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Siyah fasulye; kansızlığı önleyen bir besindir. Aynı zamanda kolon kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı vücudu korumasıyla da bilinir. Genellikle yemeklerin yanında meze olarak servis edilir. Hazırsanız, zengin besin değerleriyle sunulan kuzu sırtı ve siyah fasulye ezmesi nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Kuzu Sırtı Ve Siyah Fasülye Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Fasulye ezmesi için:

Roka salatası için:

Kuzu Sırtı Ve Siyah Fasülye Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etlerinin her tarafını tuzlayın ve karabiberleyin. Hafif çukur bir kabın içine alın. Havanda ezilmiş sarımsakları, yaprak yaprak ayrılmış taze kekik ile biberiyeleri serpin. Karıştırıp bu şekilde buzdolabında, yarım saat dinlendirin.
  2. Fasulye ezmesi için fasulyeleri tencereye aktarın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tarçını ve yıldız anasonu ekleyin.
  3. Fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra tarçın çubuğunu ve yıldız anasonunu ayırıp süzün. Mutfak robotuna aktarın.
  4. 3 yemek kaşığı suyundan ekleyin. Püre haline gelene kadar ezin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp ince doğranmış soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar yumuşayınca püre haline getirdiğiniz fasulyeyi ilave edip karıştırın. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
  6. Eti iyice ısıtılmış ızgara tavada kızartın. Yanına fasulye püresi ve ince rendelenmiş limon kabuklu roka salatası eşliğinde servis yapın.
  7. Farklı bir şekilde hazırlanan, hardallı kuzu sırt tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meze Tarifleri Et Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç