Kuzu Etli Kestane Aşı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti, arpacık soğan ve baharatlarla hazırlanan kestane aşı yemeği ile karşınızdayız. 

Alternatif olarak fırında kestane ve kestaneli iç pilav tarifine de göz atın.

Kuzu Etli Kestane Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Kestane Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestaneleri çizip önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika kadar fırınlayın (Bu işlemi tavada ocak üzerinde de yapabilirsiniz).
  2. Kestaneleri parçalamadan bütün olarak soyun.
  3. Bir tencereye sıvı yağ koyun ve eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun ve arpacık soğanlarını ilave ederek, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra un ile tuzu ekleyerek, 1-2 kez karıştırın ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
  4. Su kaynamaya başlayınca içine zerdeçal ve kestaneyi ilave edin. Etler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Tencere Yemekleri Farklı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç